sreda, 20.9.2000

v hribih je bolj vroče kot na morju

 

"""Kot vidim, vama ni nič hudega v deželi turški, baje da je tam ful dobra hrana - jogurti, pa siri, pa jagenjčki, pa kaj jaz vem kaj, pa da so ljudje zelo prijazni...... (by Maja Cvetkovski)"""

 

Pa še res je!!!!!!!! Edino za jagenčke nisva čist šur, ker res ne morava vedet kaj se vrti na tistem štilu za kebab, sigurno ni prašiček, ker ga muslimani ne konzumirajo, razen če se švercajo, ampak Alah ve vse, nama je pa tko al tko vseen!

 

(opomba Klemna: MATR!!!! Ful bi šu klele na en drug računalnik, ker mi tuki zraven 7 Turkov igra Quake prek mreže, ampak ne grem, ker sem na dopustu in me ne sme premamiti še tako dobr špil (sej veste - dopust je ponavad tut brez teveja, kaj šele brez računalnika (okej email se gre)).

 

Danes zjutraj sva prispela v Isparto, potem sva šla pa direkt naprej v Egirdir. Tuki je en luškan jezerček, majhen 576 kvadratnih kilometrov. Sva hotla it plavat, pa nama je Alah poslal mal alg po vodi in sprejela sva opozorilo. Zihr so kače not, Alah že ve!

 

In to lepoto sredi hribov sva si res zaslužila (res je fino). Zakaj zaslužila? Zato, ker sva včeraj v Izmirju čakala na vlak (odhod ob 21.30) celih DEVET ur - od tega 6,5 na postaji. Medtem, ko sva tam zdela so naju ogovorili številni domorodci. Od tistih, ki so le mimogrede rekli "Where are you from?" in "What is your name?", do ata, ki že 25 let dela v Nemčiji (z njim sva valjda sprechala po nemški)in nama je povedal vse o svoji ženi, 12 let staremu sinu in mlajših dveh hčerah. Valjda je tudi natanko analiziral, zakaj je iz Nemčije prišel z letalom namesto z avtom, kot ponavadi.

Ko sva se v Egirdirju od železniške postaje odpravila navzdol proti mestu, naju je sredi poti začopatila zasopla ženska srednjih let (prešvicana od teka na 100 metrov) in ponudila prenočišče za "borih" 10 milijonov turških lir (= 13$ = malo). Pa sva ji zabrusila nazaj, da to pa ne, ker imava že ogledan hotel in da greva k njej le za 6 mio. Pa je rekla, OKEJ. In zdej imava v bistvu sobo s tušem za ceno kampa.

 

Skratka nč nama ni hudga, ne trpiva, nisva lačna in vsega mava zadost!!!!!!!!!

Jutr, al pa mogoče pojutrišnjem, greva v Konyo, tuki je največ šans da me Klemen proda, ker so ful konzervativni. Konya je znana po orotodoksnih muslimanih - derviših. Pol pa v Capadocijo, pa spet na morje... Pol bo pa že faks kmal (NEEEEEEEEE!!!opomba Klemna, JAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!! opomba Maruše)!

 

se tipkamo!

na KLMjevo domačo stran | prvi mejl | prejšnji mejl | naslednji mejl | zadnji mejl

Maruša bere Lonelyja v Isparti na železniški (147641 bytes)Maruša dobre volje v Isparti na železniški (171197 bytes)Tipi v uniformah gredo v šolo - v Isparti na železniški (154704 bytes)Bejbe v uniformah grejo v šolo - v Isparti na železniški (189598 bytes)Dober tek Klemen - Egirdir pri Isparti (238840 bytes)Lubenica ob jezeru - Egirdir pri Isparti (269800 bytes)Lubeniza z nožem od Adrie Airways - Egirdir pri Isparti (301257 bytes)Razigrana Maruša - Egirdir pri Isparti (288325 bytes)Trije tamali Turki - FOTO!!!  (220118 bytes)Egirdir pri Isparti (228530 bytes)Soba v Egirdirju (158239 bytes)Na terasi penziona - Maruša razvija karto - Egirdir pri Isparti (157352 bytes)

na KLMjevo domačo stran | prvi mejl | prejšnji mejl | naslednji mejl | zadnji mejl